Afbeelding bij een nieuwsbericht uploaden

Tijdens het opmaken van je bericht kun je er voor kiezen om een afbeelding te plaatsen voor je nieuwsbericht

Allereerst wat tips:
1) Zorg er voor dat de afbeelding van het nieuwsbericht een landschapsfoto is en geen portretfoto, liggend, dus niet staand, want hier is de websiteopmaak niet voor gemaakt, zoals je op de homepagina kan zien.
2) Als je een foto plaatst vanuit een fotocamera, zorg er voor dat de afbeelding eerst verkleint word tot maximaal 1600 pixels breed. Deze website https://picresize.com is een gebruikersvriendelijke site waar je stap voor stap gratis foto’s kunt aanpassen tot het gewenste formaat. Het wijzigt zich als het goed is vanzelf, mocht je er toch niet uit komen mail dan gerust richietewierik@gmail.com of app even 0651012079 met de vraag waar je precies vast loopt zodat ik je verder kan helpen zodat je het de volgende keer zelf kan. Het is van belang de foto’s max 1600 pixels breed te houden om het laden van de hoofdpagina zo soepel mogelijk te laten verlopen en niet eindeloos veel telefoondataverkeer (internet MB’s) op te slurpen.
3) Als je het nieuwsbericht opmaakt en de foto er ook gelijk bij plaatst (in plaats van naderhand als hij al een gepubliceerd is) dan is de geplaatste afbeelding ook te zien op Facebook.
Upload je een plaatje nĂ¡dat het bericht al op Facebook is geplaatst zonder plaatje, dan is het plaatje alleen op de website te zien, niet op Facebook.

Stap 1.
Begin met het schrijven van een bericht en druk op uitgelichte afbeelding. Zie foto

Stap 2.
Druk op bestand uploaden (zie foto)

Upload je bestand vanuit je computer en druk daarna rechtsonder op ‘uitgelichte afbeelding invoegen’.
Je kan nou verdergaan met de opmaak van je nieuwsbericht, of het bericht publiceren.