Memorabele momenten

1932
Oprichting en het eerste voetbalveld aan de radioweg. Voor aanvang van de wedstrijden moesten de restanten van de radiomasten eerst met zand bedekt worden.

1935 
Het eerste kampioenschap en de verhuizing naar het veld in de Maasstraat, gelegen in de laagte achter de huidige tennisvelden.

In 1938 
verhuist men naar de Bergstraat in de laagte naast het huidige sportveld of te wel: “De wei van Melsen”

1939 
Oprichting van een tweede elftal

1940 
Overgang van de R.K.Voetbalbond naar de Nederlandsche Voetbalbond. In de oorlogsjaren staat het voetballen op een laag pitje. Pas in 1945 wordt weer gestart. Het veld heeft veel geleden en wordt door de leden opgeknapt.

In 1942 
voetbalt men in de Langstraat. Door mortiervuur en antitank-kannonnen werd dit veld in enkele minuten omgeploegd en onherstelbaar beschadigd.

In 1945 
start men weer met frisse moed bij het oude kerkhof. Hier werd menig gevecht uitgevochten. Bij Denen werd omgekleed en werd in de bekende voederbakken gewassen.

Op 9 september 1964 
werd het huidige sportpark feestelijk in gebruik genomen. De kleedlokalen waren gevestigd in de huidige kantine. Het hoofdveld was het huidige trainingsveld.

In 1967 
wordt het veteranen elftal opgericht door B. Rovers en J. de Bruyn.

In 1970 
wordt de jeugdafdeling opgericht door F. Pennings, K. de Bruyn en W. v.d. Hoogen.

In 1974 
wordt het damesvoetbal opgericht. Jan Ermers en Sjeng Jacobs proberen de dames het voetbal bij te brengen.

In 1978 
treden voor het eerst pupillen en meisjes tot het jeugdvoetbal toe.

In 1979 
wordt de eerste appelactie gehouden.

In 1982 
wordt het 50 jarig bestaan gedurende 4 dagen uitvoerig gevierd.

In 1983 
wordt het clubblad “ Het Kopstootje” geboren. De naam wordt bedacht door Wim van de Meer. De redactie bestaat uit o.a. G. Zeegers, P. Francissen, H. Daanen, W. Hendriks en T. Loeffen.

1984
Het spelregelteam wordt Nederlands kampioen en A. Ebben wordt individueel Nederlands kampioen.

In 1986
wordt de eerste “ Walk Inn” gehouden.

In 1989 
wordt het spelregelteam wederom Nederlands kampioen en wordt Marco Klaassen Nederlands kampioen.

1990 
Sambeek 1 wordt kampioen en promoveert naar de eerste klasse van de onderafdeling “de Maasbuurt”. De degradatie naar de tweede klasse geschiedt twee jaar later.

1992 
Het 60 jarig bestaan van de Voetbalvereniging. Het feest wordt met o.a. een zeskamp en een sport-speldag voor de jeugd gevierd.
J. Jansen ontvangt de Gouden KNVB speld i.v.m. het feit dat hij 30 jaar lang in het bestuur zitting heeft. W. Hendriks en B. van Well ontvangen de zilveren speld, terwijl W. Verstraaten en P. Schaminee de bronzen speld uitgereikt krijgen.
Cor Havens neemt na 30 jaren als consul afscheid en krijgt de Gouden KNVB speld uitgereikt.

In 1994 
wordt de regeninstallatie aangeschaft en komt er helaas een einde aan het damesvoetbal in Sambeek.

In 1995 
wordt de kantine grondig verbouwd. Belangrijke pionnen hierbij zijn M. Koenen en T. Jacobs.
Tevens viert de jeugdafdeling het 25 jarig bestaan. Alle elftallen vertoeven een weekend elders. Enkele elftallen houden een survival in de Belgische Ardennen, De pupillen verblijven een weekend in de blokhut te Mook en het A team reist af naar Italië.
Ook wordt er een sportspeldag gehouden en komt Raymond van der Gouw naar Sambeek om tijdens de finale van de penaltywedstrijden als doelman op te treden. Het D team speelt tegen het D1 team van VVV uit Venlo en na afloop houdt trainer R. Reinierse een trainingspraatje.

In 1996 
wordt het spelregelteam tweede bij de landelijke finale. Willem Bouwman wordt echter Nederlands kampioen.

In 1997 
Wordt een nieuw clubblad opgericht ” De Middenstip”.

Op 1 januari 2001 
wordt de voetbalvereniging geprivatiseerd. In de zomer van 2001 worden de kleedlokalen volledig gerenoveerd. Tijdens de seizoenafsluiting wordt het nieuwe logo bekend gemaakt.

2002
Op 18 mei 2002 wordt het 70 jarig bestaan gevierd d.m.v een feestavond voor 
alle leden.
Op deze avond wordt tevens afscheid genomen van Jo Peters die na vele jaren 
enthousiast werken met jeugd en senioren de club gaat verlaten.
Voor de jeugd wordt op 25 mei een prachtige sport en speldag gehouden.

2003
Na jarenlang onderhandelen met de gemeente wordt in het najaar van 2003 de parkeerplaats eindelijk bestraat.

2004
In juni  wordt de eerste versie van de website  gepubliceerd. Het clubblad de Middenstip houdt op te bestaan.

2005
In april wordt onder  alle velden  een regeninstallatie aangelegd.

In september wordt tijdens de algemene leden vergadering  besloten tot de bouw van en nieuwe kantine.

2007
In juni wordt het 75 jarig bestaan gedurende 4 dagen  op grootse wijze gevierd met o.a. op 16 juni een wedstrijd tegen de oude Godenzonen van Ajax met o.a. Sjaak Swart., Michel Kreek,Gerrie Muhren, Danny Muller en Dick Schoenakert. Ongeveer 1100 toeschouwers bezoeken deze wedstrijd. Ondanks een hevige regenbui is het een geweldig feest op het prachtig versierde sportpark

Tijdens de feestavond wordt het nieuwe clublied van VV Sambeek bekend gemaakt. A Ebben is de maker van dit nieuwe lied.

In het laatste kwartaal van 2007 wordt gestart met de bouw van de nieuwe kantine.

2008
Vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de nieuwe kantine een prachtig gebouw wordt. De feestelijke opening is op zaterdag 15 november.

2009
Eerste clubsite online.

2012
Op 3 juni wint het meisjes D-zevental de bekerfinale met 5-3 van district zuid ll. Deze wedstrijd wordt in Susteren gespeeld tegen vv Eijsden. Uit handen van districtmanager Jan Terburg ontvangen de meiden een geweldige beker. Een geweldige prestatie en een zeer verdiende overwining van Chantal, Marloes, Anouk, Nomi, Saar, Sanne,Iza, Fleur,Esra en Maud en hun leiders Eric en Luc.
Op 18 augustus wordt de eerste presentatiedag gehouden, Op deze dag worden van alle teams en van elke speler individueel een foto gemaakt. Hiervan worden voetbalplaatjes gemaakt, die men kan verzamelen in een persoonlijk album.
Deze actie is opgezet door  Albert Heijn te Boxmeer. Door het doen van boodschappen kan men de voetbalplaatjes verzamelen.

2014
Voor het eerst in de geschiedenis van Voetbalvereniging Sambeek promoveert Sambeek 1 naar de 5e klasse van de KNVB Zuid 2.Na een lange en spannende strijd, tussen Toxandria, Vios’38 en Sambeek, eindigt Sambeek op de 2e plaats. Deze geeft recht op rechtstreekse promotie. Van de 26 wedstrijden, won Sambeek er 21, speelde 3 maal gelijk en verloor slechts 2 wedstrijden. Met een doelsaldo van 83 voor en slechts 24 tegen, werd het tweede met slechts 2 punten achterstand op Vios. 

2018
In september is een vernieuwde clubsite online gegaan (2.0).