In memoriam Joost Hafmans †

Op donderdag 24 november 2022 bereikte ons in de vroege ochtend het intens verdrietige bericht dat Joost Hafmans op 57-jarige leeftijd is overleden. Namens bestuur, leden en supporters van de vv Sambeek wens ik zijn vrouw Linda en hun kinderen Luuk en Joris heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote gemis.

Als voetballer was Joost op zijn zachtst gezegd wat “rauw”. Een sliding was pas een sliding wanneer ook de tegenstander hier fysiek wat van merkte. Een bal ging in penibele spelsituaties niet met beleid over de zijlijn maar de bal kon in die omstandigheden ver van het eigenlijke speelveld in de struiken opgehaald worden.

Buiten het daadwerkelijke voetbalveld was Joost een oprecht en intens betrokken lid, die veel van zijn tijd beschikbaar gesteld heeft aan onze mooie voetbalvereniging. Zo was Joost twee periodes de secretaris van onze vereniging. Van 1992 tot 2000 en van 2004 tot 2011 vervulde Joost maar liefst 15 jaar deze functie binnen het bestuur van de vv Sambeek. Een deel van deze periode ondersteunde zijn vrouw Linda de vereniging door de ledenadministratie te verzorgen.

Toen het in het seizoen 2010-2011 niet lukte om een voorzitter te vinden bood Joost in 2011 opnieuw zijn diensten aan. Tot 2014 loodste hij de Sambeekse voetbalclub door een bestuurlijk lastige fase heen.

Toen Joost besloot zich niet meer beschikbaar te stellen voor bestuurlijke activiteiten bleef hij betrokken als hoofdsponsor van de vv Sambeek. Tot de dag van vandaag zijn wij trots dat wij naar buiten mogen treden met VTS als hoofdsponsor. De naam van het prachtige transportbedrijf, waaraan Joost vol passie en trots leiding gaf, prijkt o.a. op onze teamshirts. Daarnaast kunnen we ook op andere momenten profiteren van een fijne samenwerking met VTS.

Op woensdag 30 november 2022 gaan we definitief afscheid nemen van Joost. Er zal bij dit afscheid een speciaal teamshirt voor hem zijn, waarmee we uiting geven aan onze dankbaarheid voor wat hij voor de vv Sambeek betekend heeft. Daarnaast zullen in het weekend, en ook aanstaande woensdag, de vlaggen op het sportpark halfstok hangen en zal er bij alle wedstrijden van jeugd en senioren een minuut stilte in acht genomen worden. De hoogste seniorenteams bij de mannen en vrouwen spelen daarnaast met een rouwband en ook de geluidsinstallatie op ons sportpark buiten zal gepast stil zijn deze wedstrijddagen.

Het voelt voor ons als een voorrecht dat Joost, ondanks zijn ziekte, nog heeft mogen genieten van de promotie van het eerste elftal in juni van dit kalenderjaar. Het was voor alle aanwezigen zichtbaar dat Joost enorm genoot van deze gedenkwaardige dag.

Joost werd in 1984 Nederlands kampioen met het spelregelteam waarvan hij deel uit maakte. Voor zijn grote inzet en betekenis voor de vv Sambeek ontving hij in 2000 de Fons Thomassen Trofee.

Joost, dank voor je onvergetelijke en grootse betrokkenheid bij onze verenging. Een voorbeeld voor velen die na hem kwamen en komen is niet meer.

Namens bestuur, leden en supporters,

Antwan Ebben – Voorzitter.